Sałatka wiosenna

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g mix sałat
  • Endywia
  • Escarola
  • Endywia frisee
  • Roszponka
  • Cykoria radicchio
  • 75 g kiełków rzodkiewki
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 4 rzodkiewki

Sos:

  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Sos

Do szklanki wlać olej z oliwek, dodać ocet balsamiczny, sól i pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać.




Sałatę umyć i osuszyć. Pomidory i rzodkiewki umyć, pokroić. Kiełki opłukać, osączyć na sitku. Do miski wyłożyć składniki sałatki, polać sosem wymieszać. Przełożyć do salaterki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.