Gulasz z mozzarellą

Guasz z mozzarellą to idealny pomysł na niedzielny obiad!

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 g makaronu krótkiego
  • 50 g mozzarelli tartej Mlekpol
  • 200 g mięsa mielonego z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • pieprz do smaku
  • 1 pęczek pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozgrzej patelnię, a następnie wlej oliwę. Dodaj mięso, czosnek oraz przyprawy. Usmaż.



Krok 2

Do mięsa dolej pomidory z puszki oraz dodaj makaron. Zmniejsz ogień i pozostaw na ok. 15 minut. Na sam koniec dodaj mozzarellę. Podawaj na talerzu posypane pietruszką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.