Sałatka z awokado i kiełkami

Nie musimy spędzać wielu godzin w kuchni, aby zrobić pyszną i zdrową sałatkę. Okazuję się, że najlepsze dla zdrowia są te sałatki, które są proste i szybkie. Wystarczy dobrać odpowiednie składniki i możemy dostarczyć organizmowi dużą dawkę zdrowia w bardzo krótkim czasie.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 dojrzałe awokado
  • - 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • - 2 świeże ogórki
  • - 1 opakowanie kiełków np. z rzodkiewki
  • - 1 główka sałaty (dowolnej)
  • - ⅓ łyżeczki ziołowej soli i pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Świeżą sałatę myjemy i rwiemy na drobne kawałki do miski, w której będziemy podawać sałatkę. Do sałaty dodajemy umytego i pokrojonego w plasterki ogórka, którego nie musimy obierać ze skórki.



Krok 2

Do zestawu dodajemy przepołowione pomidorki koktajlowe, które wcześniej dokładnie myjemy. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i obieramy. Następnie kroimy w plasterki.



Krok 3

Kiedy wszystko jest już w misce, dodajemy kiełki oraz przyprawy do smaku.



Wskazówki

Pestkę z awokado najlepiej wyjąć za pomocą noża i łyżki- najpierw przekrawamy awokado na pół, potem wbijamy w nie łyżkę i delikatnie podnosimy pestkę, aż ją wyjmiemy razem z pestką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.