Połączenie ryżu i śmietanki jest bardzo smaczne. Dodatkowo przypomina nam zupę mleczną, smak z naszego dzieciństwa. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Zagotowujemy wodę na ryż i gotujemy go według instrukcji na opakowaniu. Do drugiego garnka wkładamy brokuł, którego zalewamy wodą i lekko solimy. Czas gotowania to około 20 minut.
Kiedy ryż jest już gotowy, odcedzamy go i wyjmujemy z torebki, w tym czasie powinien też ugotować się brokuł, który kroimy na mniejsze części.
Wszystkie składniki musimy na końcu ze sobą wymieszać dodając Śmietankę Łaciatą. Mieszamy, aż uzyskamy lekką i kremową konsystencję potrawy. Na koniec doprawiamy pieprzem.
Dodaj komentarz