Sałatka z brokułami, ryżem i śmietanką

Połączenie ryżu i śmietanki jest bardzo smaczne. Dodatkowo przypomina nam zupę mleczną, smak z naszego dzieciństwa. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 torebka ryżu
  • - 1 brokuł
  • - 1 Śmietanka Łaciata 30%
  • - ½ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Zagotowujemy wodę na ryż i gotujemy go według instrukcji na opakowaniu. Do drugiego garnka wkładamy brokuł, którego zalewamy wodą i lekko solimy. Czas gotowania to około 20 minut.



Krok 2

Kiedy ryż jest już gotowy, odcedzamy go i wyjmujemy z torebki, w tym czasie powinien też ugotować się brokuł, który kroimy na mniejsze części.



Krok 3

Wszystkie składniki musimy na końcu ze sobą wymieszać dodając Śmietankę Łaciatą. Mieszamy, aż uzyskamy lekką i kremową konsystencję potrawy. Na koniec doprawiamy pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.