Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Składniki na sos umieść w wysokim naczyniu i miksuj do rozpuszczenia się cukru. Wstaw do lodówki.
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (przez 3-4 minuty). Odlej wodę gorącą, zalej zimną, odczekaj kilka minut, obierz ze skorupek i przekrój na pół
Groszek cukrowy gotuj krótko przez 3-5 min, odcedź i przelej zimną wodą. Groszek zielony wsyp do gotującej się osolonej wody z odrobiną cukru i gotuj ok 5-6 min. Odcedź i przelej zimną wodą.
Sałatę porwij na mniejsze kawałki i umieść na półmisku razem z groszkiem cukrowym, groszkiem zielonym, rukolą, surimi, jajkami przepiórczymi oraz koperkiem. Polej sosem i obficie oprósz pieprzem. Podawaj.
Dodaj komentarz