Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Składniki na sos umieść w wysokim naczyniu i miksuj do rozpuszczenia się cukru. Wstaw do lodówki.
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (przez 3-4 minuty). Odlej wodę gorącą, zalej zimną i odczekaj kilka minut. Obierz jajka ze skorupek i przekrój na pół. Rzodkiewkę pokrój na cienkie plastry. Surimi pokrój w kostkę.
Groszek cukrowy gotuj krótko, przez 3-5 min, odcedź i przelej zimną wodą. Groszek zielony wsyp do gotującej się, osolonej wody z odrobiną cukru i gotuj przez ok. 5-6 min. Odcedź i przelej zimną wodą.
Sałatę porwij na mniejsze kawałki i umieść na półmisku razem z groszkiem cukrowym, groszkiem zielonym, rukolą, surimi, rzodkiewką, jajkami przepiórczymi oraz posiekanym drobno koperkiem. Polej sosem i obficie oprósz pieprzem. Podawaj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz