Sałatka z brzoskwinia i mozzarellą

Bardzo oryginalne połączenie mozzarelli i brzoskwini. Sałatka jest ekspresowa w wykonaniu i bardzo smaczna.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie mozzarelli
  • 4 brzoskwinie
  • 0,5 opakowanie szpinaku
  • 0,5 opakowanie kapusty czerwonej karbowanej
  • 2 szczypty pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Brzoskwinie kroimy w ćwiartki i usuwamy pestki. Następnie kroimy ćwiartki w cienkie plasterki.



Krok 2

Teraz układamy plasterki owocu na suchej patelni grillowej, po czym opiekamy z jednej i drugiej strony, aż się zrumienią.



Krok 3

W międzyczasie mieszamy ze sobą szpinak i czerwoną kapustę. Z opakowania wyciągamy mozzarellę, małe kuleczki możemy jeszcze przeciąć na pół. Następnie dodajemy grillowaną brzoskwinię i sałatka jest gotowa. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.