Sałatka z cukinią i żółtym burakiem

Do niewątpliwych zalet buraków w kolorze żółtym należą wartości estetyczne. Złote warzywo, podane w sąsiedztwie nawet najbardziej burej kaszy gryczanej rozświetli każde danie. Jeśli staramy się przestrzegać sezonowego i lokalnego menu, taka odmiana kolorystyczna ożywi nasz jadłospis, który w sezonie na bulwy czasem ciężko urozmaicić.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 żółte buraki
  • 2 cukinie
  • 1 opakowania pomidorków koktajlowych
  • 4 rzodkiewki
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 sałata
  • 1 cytryna

Przygotowanie

Krok 1

Główkę sałaty obdzieramy z liści, myjemy je i rwiemy na mniejsze części. Układamy na talerzach, dodajemy rukolę.



Krok 2

Obieramy ze skórki buraki i kroimy w plastry razem z rzodkiewką i cukinią. Plastry buraków przekrawamy na pół.



Krok 3

Na końcu na pół kroimy pomidorki koktajlowe, dodajemy do reszty składników i skrapiamy wyciśniętym sokiem z cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.