Sałatka ryżowa z makrelą, awokado i porem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g ryżu
  • 1 awokado
  • 1 makrela wędzona
  • 1 por
  • 1 puszka soczewicy zielonej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 opak. sosu sałatkowego greckiego
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia.



Krok 2

Pora oczyścić i pokroić w półplasterki. Wrzucić do miski.



Krok 3

Dodać makrelę obraną dokładnie z ości.



Krok 4

Soczewicę odsączyć z zalewy i dodać do reszty składników. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki i również wrzucić do miski.



Krok 5

Dodać również ostudzony ryż. Wymieszać wszystkie składniki.



Krok 6

Sos sałatkowy wymieszać dokładnie z oliwą z oliwek. Połączyć z sałatką. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.