Sałatka z fasolą i pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 szkl. ugotowanej fasoli adzuki
  • 1/2 szkl. kukurydzy konserwowej
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. marynowanych pieczarek
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Kukurydzę i ugotowaną fasolę osączyć z zalewy.



Krok 2

Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać.



Krok 3

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kosteczkę.



Krok 4

Osączone z zalewy pieczarki posiekać w plasterki.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z jogurtem i musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.