Pyszna i zdrowa sałatka, którą możesz podać w bardzo oryginalny sposób. Idealnie sprawdzi się na kolację we dwoje albo na imprezę dla znajomych.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Fit
Na początku przekrawamy awokado na pół i wyjmujemy z niego pestkę. Kiedy jest już puste, wypełniamy jego środek rukolą.
Kroimy pomidorki koktajlowe na pół i układamy je na połówkach awokado. Ser feta kruszymy lub kroimy w kostkę i dodajemy na pomidorki. Następnie należy wydobyć pestki z wnętrza granatu, najlepiej za pomocą noża. Rozcinamy go na pół, kierujemy pestkami w dół do jakiegoś naczynia i mocno uderzamy nożem. Jeżeli wszystkie nie wypadną, możemy delikatnie wyciągnąć je łyżeczką.
Całość posypujemy pestkami granatu i podajemy.
Dodaj komentarz