Sałatka z tuńczykiem, fetą i fasolą czerwoną

Pozornie bardzo proste połączenie, zawiera bardzo dużo składników odżywczych i witamin. Kwasy Omega 3, białka i składniki mineralne dobroczynnie wpływają na nasz organizm i samopoczucie. Składniki sałatki są dostępne przez cały rok, dlatego możemy dbać o zdrowie swoje i bliskich podając ją przy każdej okazji.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 mix sałat
  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 2 puszki tuńczyka
  • 1 opakowanie sera fety
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 3 łyżki oliwy
  • ⅓ łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Pierwszym krokiem przy przyrządzaniu sałatki będzie przygotowanie miseczek i wysypanie do nich po porcji mixu sałat. Kiedy sałata jest już w miskach, zabieramy się do odcedzania fasoli zostawiając ją chwilę na sicie. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół i wrzucamy do miseczek.



Krok 2

Odcedzoną fasolę dodajemy do sałatek. Zaczynamy przygotowywać ser feta. Ser należy wyciągnąć z opakowania, odlać wodę i pokroić w drobną kostkę lub pokruszyć w dłoniach, a następnie dodać do miseczek.



Krok 3

Tuńczyka rozdrabniamy dodając do sałatek. Teraz wystarczy do osobnej miseczki wlać 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać je z przyprawami, a następnie dodać do sałatek.



Wskazówki

Czerwoną fasolę możemy dodawać do sałatki naprzemiennie z białą, co urozmaici smak.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.