Pozornie bardzo proste połączenie, zawiera bardzo dużo składników odżywczych i witamin. Kwasy Omega 3, białka i składniki mineralne dobroczynnie wpływają na nasz organizm i samopoczucie. Składniki sałatki są dostępne przez cały rok, dlatego możemy dbać o zdrowie swoje i bliskich podając ją przy każdej okazji.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Fit
Pierwszym krokiem przy przyrządzaniu sałatki będzie przygotowanie miseczek i wysypanie do nich po porcji mixu sałat. Kiedy sałata jest już w miskach, zabieramy się do odcedzania fasoli zostawiając ją chwilę na sicie. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół i wrzucamy do miseczek.
Odcedzoną fasolę dodajemy do sałatek. Zaczynamy przygotowywać ser feta. Ser należy wyciągnąć z opakowania, odlać wodę i pokroić w drobną kostkę lub pokruszyć w dłoniach, a następnie dodać do miseczek.
Tuńczyka rozdrabniamy dodając do sałatek. Teraz wystarczy do osobnej miseczki wlać 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać je z przyprawami, a następnie dodać do sałatek.
Czerwoną fasolę możemy dodawać do sałatki naprzemiennie z białą, co urozmaici smak.
Dodaj komentarz