Sałatka z grillowaną wołowiną

Bardzo lekka i treściwa sałatka. Grilowana wołowina, o lekko wędzonym posmaku rewelacyjnie wzbogadza kruchą sałatę i pozostałe warzywa. Idealna propozycja na obiad lub kolację.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g chudego rumsztyku
  • - 150 g sałaty
  • - 4 rzodkiewki
  • - 1 cebula
  • - 2 pomidory
  • - 1 ogórek
  • - 3 łyżki oliwy z oliwek
  • - sok z ½ limonki
  • - ½ łyżeczki soli
  • - ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • - 1 łyżka oleju

Przygotowanie

Krok 1

Wołowinę myjemy i kroimy w około 1,5 cm plastry. Mieszamy olej z solą i czosnkiem granulowanym, tak przygotowaną mieszaniną nacieramy mięso. Grillujemy z obu stron. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie kroimy na mniejsze fragmenty



Krok 2

Sałatę myjemy i odsączamy. Rzodkiewki i ogórka kroimy w plasterki. Obieramy cebulę i kroimy w piórka. Pomidory kroimy w półksiężyce



Krok 3

Na talerzu układamy sałatę, warzywa i mięso. Całość skraplamy oliwą z oliwek i sokiem z limonki



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.