Bardzo lekka i treściwa sałatka. Grilowana wołowina, o lekko wędzonym posmaku rewelacyjnie wzbogadza kruchą sałatę i pozostałe warzywa. Idealna propozycja na obiad lub kolację.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Fit
Wołowinę myjemy i kroimy w około 1,5 cm plastry. Mieszamy olej z solą i czosnkiem granulowanym, tak przygotowaną mieszaniną nacieramy mięso. Grillujemy z obu stron. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie kroimy na mniejsze fragmenty
Sałatę myjemy i odsączamy. Rzodkiewki i ogórka kroimy w plasterki. Obieramy cebulę i kroimy w piórka. Pomidory kroimy w półksiężyce
Na talerzu układamy sałatę, warzywa i mięso. Całość skraplamy oliwą z oliwek i sokiem z limonki
Dodaj komentarz