Zdrowe jedzenie może też być smaczne – idealnym tego przykładem jest prosta w przygotowaniu ryba podana z warzywami. Uwielbiana przez dzieci i nie tylko.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Obraną marchewkę ścieramy na tarce. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Filety posypujemy solą i pieprzem. Na czterech kawałkach folii aluminiowej układamy kolejno: wiórki masła, 1 fileta, kolejną część wiórków masła, kilka plasterków pieczarek, startą marchewkę i pozostałe wiórki masła.
Rybę zawijamy w folię i wszystkie porcje wkładamy do brytfanny. Pieczemy przez 30 minut.
Potrawę podajemy przyozdobioną cytryną i ulubioną sałatą.
Dodaj komentarz