Ryba pieczona z warzywami

Zdrowe jedzenie może też być smaczne – idealnym tego przykładem jest prosta w przygotowaniu ryba podana z warzywami. Uwielbiana przez dzieci i nie tylko.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 filety z ryby (np. tilapii)
  • 1 marchewka
  • 2 pieczarki
  • 200 g masła Łaciate
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 cytryna
  • Ulubiona sałata (do dekoracji)

Przygotowanie

Krok 1

Obraną marchewkę ścieramy na tarce. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki.



Krok 2

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Filety posypujemy solą i pieprzem. Na czterech kawałkach folii aluminiowej układamy kolejno: wiórki masła, 1 fileta, kolejną część wiórków masła, kilka plasterków pieczarek, startą marchewkę i pozostałe wiórki masła.



Krok 3

Rybę zawijamy w folię i wszystkie porcje wkładamy do brytfanny. Pieczemy przez 30 minut.



Krok 4

Potrawę podajemy przyozdobioną cytryną i ulubioną sałatą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.