Sałatka z krewetkami i szczypiorkiem

4.00
Oceń przepis:
Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Soja Skorupiaki
Fit

Składniki

Składniki:

- 1 opakowanie krewetek

- 1 cytryna

- 1 szczypior (od cebulki dymki)

- 1/2 czerwonej cebuli

- łyżka masła klarowanego

- szczypta soli

- szczypta pieprzu

Przygotowanie

Krok 1
  • Smażymy krewetki na maśle klarowanym przez 3-4 minuty. Przyprawiamy je solą oraz pieprzem.
Krok 2
  • Drobno siekamy szczypior. Cebulę kroimy w piórka. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Całość polać świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

Wskazówki

  • Jeśli smażymy na oliwie lub oleju dodajemy łyżkę zwykłego masła – dla smaku.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0