Sałatka z krewetkami i szczypiorkiem

Połączenie krewetek i szczypiorku to pyszne połączenie. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja, Skorupiaki

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja, Skorupiaki

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie krewetek
  • - 1 cytryna
  • - 1 szczypior (od cebulki dymki)
  • - 1/2 czerwonej cebuli
  • - łyżka masła klarowanego
  • - szczypta soli
  • - szczypta pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Smażymy krewetki na maśle klarowanym przez 3-4 minuty. Przyprawiamy je solą oraz pieprzem.



Krok 2

Drobno siekamy szczypior. Cebulę kroimy w piórka. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Całość polać świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.



Wskazówki

Jeśli smażymy na oliwie lub oleju dodajemy łyżkę zwykłego masła – dla smaku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.