Sałatka z kaczką

Pyszna, lekka, delikatna sałatka z kaczką, rukolą i owocami. Idealnie sprawdzi się jako przekąska/przystawka na przyjęciu. Ekspresowa w przygotowaniu – o ile dysponujemy upieczoną piersią z kaczki.

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Orzechy, Truskawki

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Orzechy, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 upieczona pierś z kaczki,
  • 150 g truskawek,
  • garść rukoli,
  • garść szpinaku,
  • 1 pomarańcza,
  • 1 mango,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • garść płatków migdałowych

Przygotowanie

Krok 1

Szpinak i rukolę myjemy i odsączamy.



Krok 2

Owoce obieramy (z truskawek usuwamy szypułki) i kroimy na mniejsze kawałki. Kaczkę kroimy w plasterki.



Krok 3

Układamy na talerzu rukolę, szpinak, owoce i kaczkę. Skrapiamy oliwą i posypujemy płatkami migdałów.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.