Sałatka z rzodkiewką marynowaną, ciecierzycą i kolendrą

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 puszka ciecierzycy gotowanej
  • - 1 pęczek młodych rzodkiewek
  • - 1 ogórek gruntowy
  • - 200 g szpinaku baby
  • - 100 g kapusty włoskiej
  • - świeża kolendra
  • - oliwa z oliwek
  • - sok z cytryny
  • - płynny miód
  • - pestki granatu
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ciecierzycę odsączyć z zalewy (zalewę zachować np. na wegańskie bezy) przesmażyć krótko na gorącym oleju. W małej misce zmieszać miód z sokiem z cytryny solą i pieprzem. Następnie dodać pokrojone w ćwiartki rzodkiewki i dokładnie pokryć marynatą.



Krok 2

Szpinak i kapustę włoską umyć, osuszyć i rozdrobnić. Ogórka obrać i przekroić wzdłuż a następnie skroić na drobne półksiężyce. Szpinak i kapustę wyłożyć na miskę, nałożyć rzodkiewkę, ogórka i ciecierzycę. Następnie skroić kolendrę, i obrać granatu. Udekorować sałatkę i polać resztą marynaty oraz świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.