Kalmary to głowonogi zaliczane do owoców morza. Mają delikatne mięso o słodko-morskim smaku, lekko gumową konsystencję i co ważne, są naturalnym afrodyzjakiem. Oprócz tego zawierają mnóstwo składników odżywczych.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Sezam, Skorupiaki
Tuszki kalmarów pokroić w krążki (mrożone kalmary rozmrozić). Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, dodać kalmary i czosnek, smażyć 2-3 minuty
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy na cienkie słupki, cebulę siekamy na małe kawałki. Z papryki wykrawamy gnaizdo naseinne, myjemy i kroimy.
Rozrywamy sałatę, dodajemy do niej listki pietruszki i mieszamy z pozostałymi składnikami. Na końcu polewamy oliwą z oliwek i posypujemy sezamem.
Dodaj komentarz