Sałatka z kapustą i kurczakiem

Autor:

Danuta Piecyk

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • Przyprawa do gyrosa
  • 1 słoik papryki konserwowej kolorowej
  • 3 ogórki konserwowe
  • 4 jajka
  • ½ kapusty pekińskiej
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • Sól i pieprz
  • Kawałek pora
  • Natka pietruszki
  • Majonez

Przygotowanie

Krok 1

Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, przerzucić na patelnię, obsypać dobrze przyprawą do gyrosa, usmażyć.



Krok 2

Kapustę pekińską drobno pokroić, lekko posolić, odstawić na godzinę.



Krok 3

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek.



Krok 4

Paprykę, ogórki, jajka, pokroić w kostkę.



Krok 5

Pora i natkę pietruszki umyć, pokroić.



Krok 6

Do miski przełożyć mięso, dodać pokrojone warzywa, odsączoną kukurydzę i majonez. Sałatkę dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.