Sałatka z pestkami granatu

Ten tajemniczy owoc uprawia się już od setek lat, przeważnie w rejonie Morza Śródziemnego oraz w Azji Przedniej. Pestki granatu są od dawna wykorzystywane jako barwniki i produkt leczniczy.

Danie: Sałatki

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie roszponki
  • 2 granaty
  • 1 cytryna
  • miód

Przygotowanie

Krok 1

Sałatkę rozpakować, i włożyć do miski, w gotowych opakowaniach sałatki nadają się od razu do obróbki, nie trzeba ich rwać czy myć.



Krok 2

Granaty przekrawamy na pół, połówki owoców kierujemy w stronę miski, tak żeby były skierowane pestkami do dołu, mocno w nie uderzamy, najlepiej za pomocą noża żeby szybko wydobyć jak najwięcej pestek.



Krok 3

Z cytryny wyciskamy sok, polewamy nim sałatkę i dodajemy kilka łyżeczek miodu, wszystko delikatnie mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.