Sałatka z kapustą i pomidorami

Dobry dodatek do dań mięsnych, ale także ryb. Łatwe w przygotowaniu. Sałatka sprawdzi się na lekką kolację, albo jako przekąska do grillowanych potraw.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg kapusty białej
  • - 40 dag pomidorów
  • - 30 dag ogórka zielonego
  • - 1 ząbek czosnku
  • - koper ogrodowy z nasionami + ok 3 ząbki czosnku
  • - 1 natka pietruszki
  • - zioła prowansalskie do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę poszatkować. Pomidory umyć i pokroić w małe ćwiartki. Czosnek pokroić w plasterki. Ogórki zielone myjemy i kroimy w plasterki.



Krok 2

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Natkę pietruszki posiekać i również dodać do sałatki.



Krok 3

Przed podaniem posypać ziołami prowansalskimi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.