Składniki:

  • - 1 kg udźca jagnięcego
  • - 4 ząbki czosnku
  • - garść rozmarynu
  • - 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu białego
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 160 stopni. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Udziec nacinamy w kilku miejscach i wtykamy w powstałe dziurki plasterki czosnku. Doprawiamy solą, czosnkiem granulowanym i pieprzem.



Krok 2

Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i obkładamy gałązkami rozmarynu.



Krok 3

Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 160 stopni przez 1,5 godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.