Sałatka z kapusty z rzodkiewką i ogórkiem

Świetnie sprawdzi się jako przystawka, ale również jako drugie śniadanie bądź podwieczorek. Jest bardzo prosta w wykonaniu i zdrowa.

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g kapusty
  • 1 ogórek
  • pęczek rzodkiewki
  • 1 mała szalotka
  • sól
  • pieprz
  • listki bazylii do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Pracę nad sałatką zaczynamy od zgromadzenia wszystkich potrzebnych składników (kapusty, ogórka, rzodkiewki i szalotki). Przygotuj od razu miskę, w której będziesz mieszać wszystkie składniki.



Krok 2

Kapustę szatkujemy i tak przygotowaną wrzucamy do wcześniej przygotowanej miski.



Krok 3

Następnie umyj rzodkiewki i ogórka. Pokrój je na cienkie plasterki. Gotowe wrzuć do miski z poszatkowaną kapustą.



Krok 4

Szalotkę obierz z zewnętrznej warstwy, przekrój na pół i potnij na cieniutkie półksiężyce. Wrzuć do miski z pozostałymi składnikami. Dopraw pieprzem i solą oraz porządnie wymieszaj. Udekoruj bazylią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.