Składniki

  • 5 łyżek stołowych kaszy jaglanej
  • ok 100 g orzechów włoskich
  • 2 awokado
  • 1 ogórek
  • 1 opakowanie borówek

Przygotowanie

Krok 1

Najpierw płuczemy kaszę na sitku pod bieżącą wodą, następnie sparzamy wrzątkiem i w rondelku zalewamy 2x większą objętością wody zakwaszonej sokiem z cytryny. Moczymy kilka godzin, najlepiej całą noc.



Krok 2

W tej wodzie, w której kasza się moczyła wstawiamy na najmniejszy ogień i pozostawiamy pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia się wody, bez mieszania (uwaga może kipieć). Kiedy się gotuje, orzechy siekamy, obieramy awokado i ogórka. Następnie kroimy je na części.



Krok 3

Gdy wszystkie składniki są już gotowe, układamy je warstwami w słoiczku i posypujemy borówkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.