Sałatka z kaszą, tuńczykiem i fasolką szparagową

Okazuje się, że fasolka szparagowa nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do dań głównych, ale także do sałatek. Doskonale komponuję się też z tuńczykiem i słodkimi migdałami tworząc niebanalne połączenie, które dopełnione ryżem staje się zarówno przekąską jak i daniem na zimno.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 torebka ulubionej kaszy
  • - 25 dkg fasolki szparagowej
  • - 1 puszka z tuńczyka
  • - garstka migdałów (bez skórki)
  • - świeża mięta

Przygotowanie

Krok 1

Zanim zabierzemy się do przygotowywania potrawy warto zagotować i posolić wodę w dwóch garnkach, w których ugotujemy kaszę i fasolkę, co zajmie nam około 20 min.



Krok 2

W czasie kiedy kasza i fasolka się gotują, zaczynamy przygotowywać tuńczyka. Wyjmujemy go z puszki i delikatnie rozdrabniamy widelcem. Przekładamy go do miseczek.



Krok 3

Po 20 minutach kasza i fasola powinny być miękkie i gotowe do spożycia. Kaszę musimy odcedzić i wyciągnąć z torebki. Fasolę również odcedzamy i kroimy na części.



Krok 4

Teraz wystarczy wymieszać gotowe składniki (oprócz tuńczyka) ze sobą i dodać migdały. Sałatkę przystrajamy listkami mięty. Podajemy do niej osobno tuńczyka, aby dodać go bezpośrednio przed jedzeniem na talerz.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.