Okazuje się, że fasolka szparagowa nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do dań głównych, ale także do sałatek. Doskonale komponuję się też z tuńczykiem i słodkimi migdałami tworząc niebanalne połączenie, które dopełnione ryżem staje się zarówno przekąską jak i daniem na zimno.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy
Fit
Zanim zabierzemy się do przygotowywania potrawy warto zagotować i posolić wodę w dwóch garnkach, w których ugotujemy kaszę i fasolkę, co zajmie nam około 20 min.
W czasie kiedy kasza i fasolka się gotują, zaczynamy przygotowywać tuńczyka. Wyjmujemy go z puszki i delikatnie rozdrabniamy widelcem. Przekładamy go do miseczek.
Po 20 minutach kasza i fasola powinny być miękkie i gotowe do spożycia. Kaszę musimy odcedzić i wyciągnąć z torebki. Fasolę również odcedzamy i kroimy na części.
Teraz wystarczy wymieszać gotowe składniki (oprócz tuńczyka) ze sobą i dodać migdały. Sałatkę przystrajamy listkami mięty. Podajemy do niej osobno tuńczyka, aby dodać go bezpośrednio przed jedzeniem na talerz.
Dodaj komentarz