Surówka z brukselki, papryki, marchewki, cebuli

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 20 dag brukselki,
  • 1/2 małej żółtej papryki,
  • 1 marchew,
  • 1/2 małej cebuli,
  • 1 łyżka z czubkiem jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka oliwy,
  • czosnek granulowany do smaku,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Z brukselki zdejmujemy zewnętrzne liście i kroimy na pół, a następnie na drobno. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Paprykę myjemy i usuwamy pestki, kroimy w podłużne paseczki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt, oliwę, czosnek granulowany, sól, pieprz. Mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.