Sałatka z kurczakiem i granatem

Pyszna sałatka, która może stanowić samodzielne danie na lunch czy kolację. Może też być podana w formie przystawki na przyjęciu. Pięknie wygląda i świetnie smakuje. Nie wymaga dużo pracy.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 awokado
  • 1 pomarańcza
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 granat
  • 2 garście szpinaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietanki UHT Łaciata12%
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w bardzo drobną kostkę, a potem zgrilluj na rozgrzanej patelni. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w kostkę/półksiężyce. Z granatu wyłuskaj pestki. Pomarańczę obierz i pokrój w plastry. Kukurydzę z puszki dokładnie odsącz.



Krok 2

Połącz ze sobą śmietankę, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.



Krok 3

Na talerzu połącz wszystkie składniki sałatki i całość polej sosem czosnkowym. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.