Ekspresowa przystawka z ciasta filo

Osób: 24

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 24

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta filo
  • 2 łyżki oliwy
  • 24 plasterki polędwicy sopockiej
  • 12 oliwek z papryką
  • 10 dag sera mozzarella
  • 0,5 cebuli czerwonej
  • 0,5 papryki marynowanej czerwonej
  • 0,5 papryki marynowanej zielonej
  • Pieprz biały

Przygotowanie

Krok 1

Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Ciasto wyjąc z papieru, pokroić na kwadraty o wymiarze 11/11 cm, delikatnie posmarować oliwą ( z opakowania 300 g ciasta filo wychodzą 24 koszyczki ).





Krok 2

Ułożyć po 4 arkusze przesuwając o kilka stopni, oprószyć białym pieprzem.





Krok 3

Włożyć do przygotowanych papilotek.





Krok 4

Ułożyć po plasterku wędliny, kawałku papryki, sera mozzarella, oliwki i cebuli.





Krok 5

Wstawić na około 5 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika i upiec na złoty kolor.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.