Sałatka z makaronem, pieczarkami i ogórkami

Sałatka, która może być przekąską, ale także daniem głównym. Jeśli lubisz pieczarki, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 opakowania makaronu (dowolny)
  • - 1 brokuł
  • - 2 ogórki
  • - garstka pieczarek
  • - oliwa z oliwek
  • - 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 12%

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie przed 5-20 minut.



Krok 2

W tym czasie kroimy pieczarki na drobne paseczki, podsmażamy je na oleju. Ogórka drobno kroimy. Po ugotowaniu odcedzamy makaron, a brokuł rozdrabniamy na mniejsze części.



Krok 3

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą razem ze Śmietanką Łaciatą i na koniec polewamy oliwą z oliwek.



Wskazówki

Aby sałatka była mniej kaloryczna zamiast makaronu pszennego należy dodać np. makaron pełnoziarnisty.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.