Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek w plastry. Natkę pietruszki drobno siekamy, a pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy pieczarki i doprawiamy solą. Smażymy razem, aż z pieczarek odparuje woda. Dodajemy pokrojoną kapustkę kiszoną i posiekaną natkę pietruszki. Całość smażymy przez chwilę. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Farsz dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 30-40 minut. Następnie odstawiamy farsz do wystudzenia.
W misce łączymy mąkę, jajko, mleko i szczyptę soli. Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitego ciasta na naleśniki. Odrobinę oleju wlewamy na patelnię i rozsmarowujemy ręcznikiem papierowym. Smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Do każdego naleśnika nakładamy około 1-2 łyżek farszu. Boki naleśników składamy do środka i zwijamy krokiety. Krokiety panierujemy w rozbitych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Dodaj komentarz