Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek w plastry. Natkę pietruszki drobno posiekaj, a pieczarki pokrój na mniejsze kawałki.
Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj pieczarki i dopraw solą. Smaż razem, aż z pieczarek odparuje woda. Dodaj pokrojoną kapustkę kiszoną i posiekaną natkę pietruszki. Całość smaż przez chwilę. Następnie zalej wszystko bulionem, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Farsz duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 30-40 minut. Następnie odstaw do wystudzenia.
Zrób ciasto na naleśniki: W misce połącz mąkę, jajko, mleko i szczyptę soli. Całość wymieszaj, aż do uzyskania jednolitego ciasta.
Odrobinę oleju wlej na patelnię i rozsmaruj go dokładnie ręcznikiem papierowym. Usmaż cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Do każdego naleśnika nakładaj po około 1-2 łyżki farszu. Boki naleśników złóż do środka i zawiń z nich krokiety.
Naszykuj stanowisko do panierowania. Każdego krokieta obtocz w jajku, a potem w bułce tartej.
Usmaż krokiety na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego!
Dodaj komentarz