Sałatka z mozzarellą, cukinią i rukolą podana w tortilli

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 placki do tortilli
  • 1 kula mozzarelli
  • 1 cukinia
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 duża garść rukoli
  • 180 g jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ser mozzarella odsączyć z zalewy i pokroić w dość duże kawałki.



Krok 2

Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki.



Krok 3

Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę oraz cukinię pokrojoną w cienkie półplasterki.



Krok 4

Dodać oczyszczoną rukolę, wymieszać wszystkie składniki.



Krok 5

Przygotować sos z jogurtu naturalnego, papryki ostrej oraz pieprzu.



Krok 6

Na placki tortilli nakładać sałatkę oraz sos, zawijać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.