Zupa kalafiorowa to pyszne, pożywne danie, które zasmakuje każdemu. Kalafior nadaje zupie wyśmienity smak. Polecana na każdą okazję i każdą porę roku. Przepis wart wypróbowania.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Gotujemy wywar z mięsa łącznie z zielem angielskim i liśćmi laurowymi przez 35 minut.
Kalafior dzielimy na różyczki.
Różyczki kalafiora dodajemy do wywaru i gotujemy całość, aż kalafior zmięknie.
Mąkę rozrabiamy w wodzie, dolewamy do zupy razem ze śmietanką Łaciatą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Żeby mąka ze śmietanką nie zwarzyła się po dodaniu do zupy, rozrabiamy je z chochlą gorącego wywaru.
Dodaj komentarz