sałatka z porem fasolka i kukurydzą

Autor:

mileneczka5

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 6 ogórków kiszonych
  • 1 duży por lub 2 małe
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka marynowanej fasolki szparagowej
  • 5 jajek
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • 4 łyżki majonezu tatarskiego
  • 1 łyżeczka musztardy i ewentualnie przyprawa do sałatki natka do ozdoby

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo i pokroić wystudzone w drobną kostkę Tak samo pokroić ogórki kiszone. Pora również należny pokroić Wszystkie składniki wymieszać w salaterce łącznie z odcedzonym groszkiem i fasolka szparagowa, doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać z majonezem oraz musztardą. Schłodzić w lodówce i podawać ozdobioną świeżą natka pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.