Sałatka z ryżem, fasolką szparagową i papryką

Wyjątkowo lekka sałatka z ryżem i warzywami jest niezwykle pyszna i sycąca. Dodatek ryżu i warzywa sprawiają, że sałatka jest bardzo sycąca.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -1 torebka ryżu
  • -150 g zielonej fasolki szparagowej
  • -1 puszka zielonego groszku
  • -1 puszka kukurydzy
  • -1 czerwona papryka

Przygotowanie

Krok 1

Na początku wstawiamy ryż i gotujemy go według instrukcji na opakowaniu. Gotujemy również fasolkę przez około 20 minut.



Krok 2

Teraz wrzucamy groszek i kukurydzę na sitko, zostawiamy na chwilę. W tym czasie kroimy paprykę na części.



Krok 3

Ryż po ugotowaniu chwilę studzimy. Fasolkę dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i podajemy.



Wskazówki

Zamiast zielonej fasolki możesz dodać żółtą.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.