Sałatka na bazie rukoli i szpinaku z niebieskim serem z orzechami włoskimi

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Orzechy
Wegetariańskie Fit

Składniki

Składniki:

200 g rukoli

200 g szpinaku

200 g niebieskiego sera

parę liści sałaty

2 mango

50 g orzechów włoskich

sól

pieprz

Przygotowanie

Krok 1
  • Przygotuj naczynie na sałatkę. Rukolę, szpinak i liście sałaty opłucz na sitku. Następnie odstaw na bok w celu odsączenia pozostałości wody.                                           
Krok 2
  • Mango umyj, następnie pokrój w kostkę. Ułóż na talerzach umyte wcześniej liście sałaty, rukolę i szpinak.
Krok 3
  • Ser pokrój na drobną kostkę i dorzuć do pozostałych składników. Orzechy włoskie posiekaj grubo i wrzuć do miski z sałatką.
Krok 4
  • Całość dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Wskazówki

  • Orzechy włoskie możesz również zmielić w młynku lub używając blendera, w tym wypadku uzyskasz efekt lekkiej posypki orzechowej. Do polania sałatki możesz użyć octu balsamicznego.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0