Sałatka z ryżem, śmietanką i kwiatami dyni

Kwiaty dyni to znany letni smakołyk, którym można się raczyć od czerwca do połowy września. To pomysł na pyszną sezonową sałatkę.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 5-6 kwiatów dyni
  • - 1 Śmietanka Łaciata 12%
  • - 3 torebka ryżu
  • - 1 cebula
  • - świeżo mielony pieprz
  • - 1 łyżka masła

Przygotowanie

Krok 1

Zaczynamy od ugotowania ryżu. Jak będzie gotowy to odstawiamy do przestudzenia.



Krok 2

Teraz drobno siekamy cebulę, mieszamy ją ze Śmietanką Łaciatą i dodajemy ryż. Po zmieszaniu wszystkich składników doprawiamy pieprzem. Kwiaty dyni lekko podsmażamy na maśle i kroimy w paski. Dodajemy je do sałatki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.