Sałatka z ryżem i pieczarkami

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • ryż -2 saszetki
  • pieczarki - 700 g
  • jajka - 5 szt
  • cebula - 1 szt
  • tłuszcz do smażenia
  • papryka konserwowa - 1 słoik
  • por - 1 kawałek mały
  • groszek konserwowy - 1 puszka
  • sól i pieprz
  • vegeta
  • pietruszka

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić z papryką i porem w kostkę.





Krok 2

Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w półplastry. Przesmażyć na tłuszczu, cebulę z pieczarkami, posypać vegetą. Ryż ugotować al-dente, odlać, odcedzić na sicie.



Krok 3

Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Przełożyć sałatkę do salaterki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.