Sałatka z surimi i ogórkiem zielonym

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ ogórka zielonego
  • 4 szt. jajka
  • 250 g paluszków surimi
  • ½ pęczka szczypiorku
  • Sól i pieprz
  • Majonez

Przygotowanie

Krok 1

Jajka włożyć do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli, aby nam nie popękały, ugotować na twardo.





Krok 2

Ugotowane jajka, odcedzić, przelać zimną wodą. Obrać ze skorupek, pokroić w grubszą kostkę.



Krok 3

Ogórka zielonego obrać ze skórki i razem z paluszkami krabowymi surimi, pokroić w kostkę.



Krok 4

Szczypiorek opłukać, pokroić.



Krok 5

Sałatkę wymieszać z majonezem, doprawić do smaku, solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.