Risotto z grzybami

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g ryżu arborio
  • 200 g grzybów
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 50 g tartego sera Jantar

Przygotowanie

Krok 1

Grzyby oczyść i pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj.



Krok 2

Na maśle podsmaż cebulę, dodaj grzyby i ryż, smaż chwilę.



Krok 3

Następnie stopniowo dodawaj bulion. Smaż, mieszając, aż do wyparowania bulionu.



Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj tarty ser Jantar i dokładnie wymieszaj. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.