Makaron sojowy z warzywami z woka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 200 g makaronu sojowego
  • - 1 pierś z kurczaka
  • - 1 marchewka
  • - 1/2 papryki
  • - 150 g fasolki szparagowej
  • - 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • - 2 szklanki posiekanej kapusty pekińskiej
  • - 1 łyżeczka startego imbiru
  • - 2 ząbki czosnku
  • - papryczka chilli
  • - 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • - 2 łyzki oleju arachidowego
  • - 50 ml sosu sojowego
  • - 2 łyzki octu ryżowego
  • - 2 łyżki brązowego cukru
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu następnie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.



Krok 2

Przygotować duża patelnie. Wleć olej arachidowy, podsmażyć czosnek, imbir oraz papryczkę chili. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, smażyć jedynie do lekkiego zarumienienia mięsa.



Krok 3

Do kurczaka dodać pokrojoną lub startą w cienkie paski marchewkę oraz fasolkę szparagową. Przesmażyć około minuty. Dodać pokrojoną w paski paprykę, kukurydzę oraz kapustę pekińską. Doprawić solą i pieprzem, całość smażyć około 3 minut, w międzyczasie w osobnym naczyniu zmieszać sos sojowy z octem i 2 łyżkami brązowego cukru. Dodać, makaron oraz sos nie ściągając patelni z ognia. Smażyć kolejne 3 minuty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.