Sałatka z szynką

Idealna sałatka na kanapkę!

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki gotowanej szynki
  • 1/2 szklanki ogórków konserwowych
  • 1/4 szklanki cebuli
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki suszonego tymianku

Przygotowanie

Krok 1

Szynkę, ogórki i cebulę drobno posiekaj.



Krok 2

W dużej misce połącz szynkę, ogórki konserwowe i cebulę.



Krok 3

Dodaj majonez i musztardę. Wymieszaj do połączenia składników.



Krok 4

Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Dokładnie wymieszaj.



Krok 5

Schłodź pastę w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, aby smaki się przegryzły. Sałatkę podawaj na ulubionym chlebie lub jako dodatek do krakersów. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.