Sałatka bananowo-mandarynkowa

Owocowa sałatka, idealna na szybki deser dla najbliższych.

Danie: Podwieczorek, Deser, Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Podwieczorek, Deser, Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • •2 banany
  • •5 mandarynek
  • •6 jeżyn
  • •kawałek selera naciowego (ok. 5 cm)
  • •łyżeczka kremu czekoladowego

Przygotowanie

Krok 1 

Mandarynki oraz banany myjemy i obieramy.



Krok 2

Na środku talerza ustawiamy przekrojone na pół banany tak, aby sterczały. Czekoladą malujemy oczy i buzie.



Krok 3

Mandarynki ustawiamy dookoła. W środek wbijamy niewielkie kawałki selera naciowego – powstają w ten sposób mandarynkowe dynie.



Krok 4

Dekorujemy jeżynami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.