Wiosenna sałatka z mozzarellą i figą

Niech na Twoim talerzu zagości odrobina szaleństwa! Mamy świetny pomysł na szybką, romantyczną kolację we dwoje.

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie rukoli
  • 150 g mozzarelli w kostce Mlekpol
  • 1 szklanka pomidorków koktajlowych
  • 2 figi
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka mieszanki ziół prowansalskich
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • wykałaczki

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsyp rukolę. Figę pokrój i również włóż do miski.



Krok 2

Obtocz mozzarellę w ziołach. Na wykałaczki nadziej pomidorki koktajlowe, mozzarellę oraz szynkę. Ułóż wszystko w misce. Dodaj oliwę. Dopraw według uznania. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.