Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Tortownice o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Papier można wcześniej zwilżyć, żeby łatwiej było wykładać nim formę. Brzegi papieru zawinąć do góry, ponieważ sernik mocno rośnie w trakcie pieczenia.
Piekarnik rozgrzać do 220 °C (góra + dół).
W misce zmiksować jajka z cukrem. Dodać serek, śmietankę, sól i mąkę.
Masę wlać do formy. Wstawić do piekarnika, temperaturę obniżyć do 200 °C, piec 40 minut. Po upieczeniu sernik będzie miał nieco miękki środek, tak powinno być, masa zetnie się podczas studzenia. Sernik wyjąć z piekarnika, pozostawić na kilka godzin do wystudzenia. Smacznego!
Dodaj komentarz