Sałatka z tuńczykiem i awokado

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 awokado
  • ½ puszki kukurydzy
  • ½ cieciorki konserwowej
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól
  • Pieprz czarny

Przygotowanie

Krok 1

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać i pokroić na duże kawałki.



Krok 2

Dodać tuńczyka odsączonego z zalewy, kukurydzę oraz cieciorkę. Dodać majonez. Przyprawić do smaku szczyptą soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.