Sałatka z tuńczykiem i brokułem

Wyjątkowo smaczna sałatka z tuńczykiem w sosie własnym i warzywami, doda nam witamin nie tylko wiosną czy latem, ale też jesienią i zimą, kiedy potrzebujemy ich dużo więcej.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym
  • 1 brokuł
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1 czerwona cebula
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • kilka listków pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Na talerzyk wykładamy tuńczyka w sosie własnym i rozdrabniamy go widelcem, a brokuł kroimy na mniejsze kawałki, surowy jest bardzo soczysty i chrupki.



Krok 2

Pomidory myjemy i kroimy na połówki, a cebulę w małe piórka. Kiedy wszystkie składniki są już pokrojone odcedzamy kukurydzę na sicie i drobno siekamy pietruszkę.



Krok 3

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy kukurydzę, na końcu możemy jeszcze przystroić sałatkę kilkoma listkami pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.