śledzie z żurawiną

Autor:

Kamila O

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • filety śledziowe - 10 szt,
  • żurawina suszona - 5 łyżek,
  • cebula -2-3 szt,
  • olej,
  • ziele angielskie- 8 szt,
  • liść laurowy- 5 szt,
  • pieprz kolorowy

Przygotowanie

Krok 1

śledzie namoczyć w zimnej wodzie przez ok 4-5 godz, co godzinę zmieniając wodę na czystą. Następnie wyjąć, pokroić na kawałki. Żurawinę zalać gorącą wodą i zostawić na ok 20 minut Cebulę obrać i pokroić w kostkę. w dużym słoiku układać naprzemiennie śledzie, żurawinę i cebulę. Każdą potrójną warstwę przełożyć przyprawami, nastąpcie wszystko zalać olejem, tak by przykrywał wszystko, zakręcić i wstawić do lodówki na 2 dni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.