śledzie z żurawiną

-
Oceń przepis:

Autor przepisu:

Kamila O

Czas

Powyżej 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Składniki

filety śledziowe - 10 szt,

żurawina suszona - 5 łyżek,

cebula -2-3 szt,

olej,

ziele angielskie- 8 szt,

liść laurowy- 5 szt,

pieprz kolorowy

Przygotowanie

Krok 1
  • śledzie namoczyć w zimnej wodzie przez ok 4-5 godz, co godzinę zmieniając wodę na czystą. Następnie wyjąć, pokroić na kawałki. Żurawinę zalać gorącą wodą i zostawić na ok 20 minut Cebulę obrać i pokroić w kostkę. w dużym słoiku układać naprzemiennie śledzie, żurawinę i cebulę. Każdą potrójną warstwę przełożyć przyprawami, nastąpcie wszystko zalać olejem, tak by przykrywał wszystko, zakręcić i wstawić do lodówki na 2 dni.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0