Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie mieszanki sałat
  • 1 puszka tuńczyka w zalewie
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • Garść czarnych oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 2 jajka
  • oliwa extra vergine
  • Sok z ½ cytryny
  • Zioła prowansalskie
  • Sól i pieprz
  • Cukier
  • Jajka

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo. Z tuńczyka odlać zalewę. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Pomidory pokroić w ćwiartki. W miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny, zioła, sól i pieprz oraz cukier.



Krok 2

Sałatę wyłożyć na miskę, dodać pokrojone w ćwiartki jajko, kawałki tuńczyka, cebulę, pomidory i skropić sosem. Serwować z pieczywem razowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.