Jajecznica z zielonymi szparagami

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.33/5

Oceń przepis

Ocena

4.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 pęczek zielonych szparag
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • ¼ łyżeczki soli lub do smaku
  • ¼ łyżeczki pieprzu lub do smaku
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Szparagi oczyszczamy, lekko obieramy. Każdego szparaga smarujemy lekko oliwą. Grillujemy je przez parę minut na patelni grillowej tak, aby zmiękły.



Krok 2

Zgrillowane szparagi kroimy na mniejsze kawałki.



Krok 3

Na patelni roztapiamy masło i wbijamy jajka. Doprawiamy solą, pieprzem. Jak jajecznica będzie gotowa to na sam koniec dodajemy szparagi i parmezan, wszystko mieszamy i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.