Rukola z pomarańcza i rzodkiewką

Mimo, iż wszystkie składniki mają niepowtarzalny, specyficzny smak i aromat ładnie się ze sobą łączą, a także dobrze smakują. Sałatkę przygotujesz w kilka minut. To oryginalny pomysł na drugie śniadanie albo kolację.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 pomarańcze
  • - 1 pęczek rzodkiewki
  • - 1 opakowanie rukoli
  • - 1 czerwona cebula
  • - 1 limonka

Przygotowanie

Krok 1

Najważniejsze jest, aby obrać pomarańczę w taki sposób, żeby ściągnąć (jeśli to możliwe) całą gorzką, białą skórkę. Tak przygotowaną pomarańczę dzielimy na części i mieszamy ją z rukolą.



Krok 2

Rzodkiewkę myjemy i kroimy na plasterki. Ostatnim krokiem jest pokrojenie cebuli w piórka. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i skrapiamy sokiem z limonki.



Wskazówki

Sok z limonki najlepiej wyciskać tuż przed dodaniem do sałatki, wtedy ma najwięcej smaku, zapachu i aromatu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.