Sos musztardowy pasuje do wielu rodzajów dań, zwłaszcza do sałatek. Idealnie komponuje się z wieloma warzywami, między innymi z ziemniakami i rzodkiewką – takie połączenie postanowiliśmy zastosować w naszej sałatce.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Na wolnym ogniu gotujemy wodę, delikatnie ją solimy i wrzucamy do niej obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy je około 20 min.
W tym czasie kroimy cebulkę w piórka, obieramy ogórka i kroimy go w kostkę. Od rzodkiewki odkrawamy ogonek i górną część, tniemy na drobne plasterki.
Żeby wykonać sos mieszamy ze sobą wszystkie składniki do ujednolicenia, następnie mieszamy sałatkę i polewamy ją po wierzchu.
Wszystkie składniki sosu wkładamy do słoiczka, zakręcamy i potrząsamy energicznie, aby składniki się połączyły. Sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Dodaj komentarz